Vorming weerkracht

OVER ONS

Naast haar jarenlange ervaring in de hulpverleningswereld, werkte Klaar Hammenecker ook meer dan 10 jaar in het onderwijs. Eerst als psychologe en nadien als pedagogische coördinator begeleidde ze kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen in het buitengewoon onderwijs (type 3).

Deze unieke combinatie leidde tot een bijzondere expertise. Klaar ontwikkelde een nascholingsaanbod waarin ze focust op socio-emotionele zorg rond verschillende aspecten op school (oa communicatie met ouders, socio-emotionele zorg in de klas, aanpak van conflicten op de speelplaats, enz...)

Ze werd een veelgevraagd spreker die haar kennis en kunde de afgelopen jaren uitgebreid kon delen met leraars, zorgleerkrachten en directies binnen zowel het basis- als secundair onderwijs.

Klaar is ondertussen freelance nascholer bij Pedic in Gent en PDCL in Leuven. Ze verzorgde gastcolleges binnen verschillende opleidingen aan volgende hogescholen: Thomas More te Mechelen, Odisee te Sint-Niklaas en Karel de Grote in Gent.

Naast de vele workshops op studiedagen en seminaries binnen onderwijs, brengt ze eveneens opvoedkundig advies op vormingsmomenten voor (groot)ouders, vakgerelateerde thema's voor andere sociale organisaties (kinderrechten, gidsen, zindelijkheid, autisme, enz...).

TG6_4802-copy-web-1

AANBOD

Basisvormingen voor onderwijs

- Eerste Hulp Bij Omgaan met Ouders

- Megajuf, Supermeester: over de aanpak van gedrags- en socio-emotionele problemen in de klas

- Gedaan met ambras in de klas!

- Tussen puber en probleem

 

Basisvormingen rond opvoeding

- Zo d’ouden zongen, zo piepen de jongen

- Van apenjaren en grijze haren

- Supermama, megapapa

 

Op maat, oa (*)

- Zindelijkheid

- Autisme en communicatie

- Hoogbegaafdheid

- Pubers en diabetes

 

(*)we werken met alle plezier een vorming uit die aansluit op jouw vragen en noden

 

CONCREET

Interesse? Vul dit formulier in en wij contacteren je snel voor verdere afspraken